miercuri, 5 iunie 2013

Cum sa faci bani pe internet din fotografii

                   Nu conteaza daca esti fotograf sau grafician profesionist, sau doar un simplu amator pasionat de acest domeniu. Pe aceste siteuri ai ocazia sa-ti maresti veniturile vanzand online creatiile tale. Ce ai nevoie? Un aparat foto si/sau camera video de inalta rezolutie, eventual tableta grafica, calculator si ceva software de prelucrare a imaginilor sau clipurilor video), un pic de talent, multa seriozitate, rabdare si perseverenta. Trebuie sa iti contruiesti  un portofoliu pe internet cu lucrari de foarte buna calitate si clientii vor veni! Pe termen lung poti munci tot mai putin, pentru ca banii pe materialele tale vechi vor continua sa iti intre in cont.

Aveti mai jos o lista cu  programe care sunt dispuse sa iti vanda fotografiile.

Fotolia. Se pot vinde fotografii, imagini virtuale, clipuri reale sau create digital, schite vectoriale. Baza de date este extrem de mare.


               Fotolia 

BigStockPhoto. Depozit mare de fotografii online; se platesc atat creatorii de imagini cat si aducerea de noi membri (ca procent din castigurile acestora).


ShutterStock . Poti castiga intre 0,25$ si 28$ pentru fiecare download. Site-ul este foarte popular, cu milioane de utilizatori.

Crestock.com Site cu imagini deosebite, pentru oameni creativi; 

CanStockPhoto. Inca un site cu un numar foarte mare de membri si imagini incarcate; se castiga comision cand cineva cumpara o fotografie de pe site 

iStockPhoto. Una din cele mai cunoscute surse de imagini de pe net, folosita de multe site-uri si ziare; accepta si inregistrari audio, plateste 20%-40% din suma obtinuta la fiecare download si procent pentru referali.
DreamsTime. Un portal mare cu numeroase fotografii; creatorii castiga intre 30% si 60% din suma obtinuta la vanzarea fiecarui material.
123RF. Pe site-ul 123 Royalty Free se pot adauga imagini, creatorii primind 50% din incasari. Comunitatea e numeroasa, exista deja milioane de materiale.
FanArtReview. Aici se pot vinde fotografii si lucrari de arta; exista concursuri si clasamente bazate pe opiniile vizitatorilor. Comunitatatea nu e foarte mare, dar calitatea materialelor este foarte buna.
Share-a-Pic. Site-ul plateste 0,22$ pentru 1000 de vizionari a fiecarei imagini incarcate. Seamana cu flickr, doar ca redistribuie spre utilizatori banii primiti din reclame.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu